Körkortsfrågor24.nu

Viktigt att veta om vinterdäck

När man tar körkort, så läser man teori och får där reda på vad lagen säger om vinterdäck. Enligt svensk lag så ska du sätta på vinterdäcken senast den 1 december. Sedan får du ha på dem fram till den 31 mars om det råder vinterväglag. Dubbdäck får du har under perioden 1 oktober till 15 april, men längre om inte snön gett med sig. Det är viktigt att se till att de vinterdäck man har, håller måttet. Har du slitna vinterdäck så är det hög tid att köpa nya. Du hittar nya billiga vinterdäck hos Nordendäck. Nordendäck har dessutom samarbete med ungefär 1000 partners, varav 600 av dem kan ta emot leveranser av däck. Det innebär att man kan få sina däck levererade till en verkstad nära där man bor samt att man kan få hjälp att sätta på dem.

Däcktillverkare

Nordendäck har utöver vinterdäck även sommardäck,dubbdäck, fälgar och kompletta hjul som man kan köpa på deras hemsida. De har även däck från många däcktillverkare, bland annat:

Oavsett om du köper nya vinterdäck (eller andra däck) så är det bra att ta hand om dem, så att de håller längre. Din körstil och din hastighet påverkar livslängden på däcken, och årstider och vägbeläggningar påverkar dina däck. Se till att de däck du inte använder, förvaras mörkt, svalt och torrt. När du köper däck, välj dem utifrån dina egna förutsättningar, användningsområde och bilens egenskaper.

26 Jan 2016