Körkortsfrågor24.nu

En bilförsäkring är viktigt att ha

När du väl tagit ditt körkort och skaffat dig din allra första bil, så ska du se till att även teckna en bilförsäkring. Så fort du blir registrerad ägare till en bil är det krav på att du ska ha minst trafikförsäkring på bilen, enligt Trafikskadelagen. Skulle man köra med en bil som inte är försäkrad så kommer man att få betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Den är dyr, så se till att du skaffar en försäkring på din bil!

När du väljer bilförsäkring

När du ska välja försäkring är det bra att fundera på vilka behov du har. 
Tänk på huruvida om du behöver bilen varje dag för att få vardagen att fungera och om du behöer ha en bilförsäkring där hyrbil ingå. Olika bilar har olika försäkringar, det beror på om du har en ny eller begagnad bil. Det är bra att läsa på vad en bilförsäkring kan innehålla. Det finns helförsäkring så väl som halvförsäkring att välja på med.

Detta innebär halvförsäkring:

Det är ett egendomsskydd, som försäkrar utrustning som normalt finns i eller på bilen. I denna typ av färsäring så ingår trafik-, stöld-, brand-, glas-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring.

Detta innebär helförsäkring:

Om du har bilen helförsäkrad har du även det som heter vagnskadeförsäkring. Den täcker skador på bilen vid en olycka, även om du själv orsakat skadan. enna försäkring täcker även skador på bilen vid en olyckshändelse, en viltolycka och vid skadegörelse. Om bilen inte har en vagnskadegaranti så se till att teckna det med. En helt ny bil har en vagnskadegaranti de tre första åren som ingår i köpet.

 

20 Aug 2018