Körkortsfrågor24.nu

Värsta misstagen du kan göra när du tvättar bilen

Att tvätta en bil är ingen konst, eller? Det går faktiskt att göra bort sig en del, och det är bra att veta vad man ska undvika att göra. Har man nyss tagit körkort är det inte alltid lätt att veta allt. Så här samlar vi lite missat som är vanliga, men som kan vara både kostsamma och jobbiga. Det är bra att läsa tips i en bilblogg lite då och då!

Misstag du ska undvika

Gammal tvättsvamp repar lacken, så se till att du alltid ha ren ny. Även om den gamla ser ok ut så kan det finns sand eller sten i den som kan repa lacken.
Även om det är skönt att stå i solen, så är det inte bra att tvätta i direkt solljus då vissa medel, som till exempel avfettningsmedel, kan skada lacken om ytan är för varm.

Använd inte diskmedel när du ska tvätta din bil! Det finns risk att det torkar ut lacken på din bil. Välj ett riktigt bilschampo istället.

Även om motorn är bra att hålla ren, tvätta den inte, om du inte vet vad du gör. Vatten på fel ställe och det är kört för din bil!

Se till att alltid skölja bilen noga, innan du tar tvättsvampen, så att inte smutsen blir som ett slipmedel.

Fälgarna behöver göras rent de med. Det kan vara lite krångligt, men slarva inte, för smuts som är kvar biter sig fast och så blir det ännu svårare att få bort. Ett bra tips är att använda en bra fälgtvätt och en diskborste för att få fälgarna rena.

28 Jun 2018