Körkortsfrågor24.nu

Hitta bästa däcken för din bil

Om du har läst din teori noga, så vet du säkert det att du ska byta däck, två gånger om året. Det ska vara sommardäck på under sommaren och vinterdäck på när det är vinter. Detta är enligt lag och du bör ha koll på vilka datum som gäller! När du ska byta däck på bilen, så kan du göra det på egen hand eller låta en verkstad göra det åt dig. Dock är det bra att se till att ha bra däck! De får inte vara för blankslitna till exempel och om det är dubbdäck, så ska dessa ha så många dubbar kvar som möjligt. Annars är det läge att investera i nya däck. För att hitta de allra bästa så kan du besöka bästitest.org/vinterdack-dubb-friktion. Då kan du jämföra och hitta vinterdäck bäst i test.

Jämför prylar för bilen

Du som nyss tagit körkort och ska ha saker till din bil, så som vinterdäck, eller annat, du kan besöka bästitest.org/bil. Då kan du jämföra saker till bilen. Att jämföra på nätet är bra oavsett vad det är du har tänkt att köpa. Då får du fram det som är bäst i test så väl som bästa priset på det du har tänkt att köpa. 

Dags för första bilen?

Om du nyss tagit körkort så är det ju ofta som så att man vill direkt ha en bil. Se bara till att inte ta första bästa, utan testkör flera och kolla över dem, särskilt om det är en begagnad du ska köpa.

3 Sep 2018