Körkortsfrågor24.nu

Har du lärt dig byta däck än?

En kunskap som är viktigt att ha, det är att veta hur man byter däck. Dels ska man byta däck varje år, dels till vinterdäck och sedan till sommardäck. Det kan även vara så att du är ute och kör och så får du punktering. Du måste då kunna byta ditt däck mot reservhjulet som ligger i bagaget, så att du kan ta dig därifrån. Byta däck vinter och sommar är inte ett måste att göra på egen hand, det kan du göra genom däckbyte Uppsala, på en bilverkstad som byter däck. Lite värre är det då om du får punka som sagt. Visst kan du ringa bärgaren, men det är billigare att veta hur man byter!

Hur lär man sig byta däck då?

Om du aldrig gjort det innan, så kan du ta med någon som kan byta däck, så kan ni göra det tillsammans. Du lär dig bäst genom att göra det. Sen är det så klart, det finns videos på nätet som förklarar hur man ska göra. Det går ju titta på dem med och sedan gå ut och försöka göra själv. Ju fler gånger du bytt däck, desto snabbare kommer du att bli på att göra det. 

När du ska byta däck är det bra att se över dem du sätter på, så att de har rätt djup på mönster och inte är för blankslitna. Om så är fallet så är det läge att köpa nya!

5 Feb 2019