Körkortsfrågor24.nu

Varva bilkörning med massage

Om du är mitt uppe i att ta körkort och kör mycket bil för att öva, så kan du känna av att du blir stel och öm och har behov av en massage. Att boka in en skön, avkopplande massage i Västerås, eller i den stad du bor i, kan vara att rekommendera. Dock rekommenderas det att du inte kör bil precis efter att du fått massage, då du är så pass avslappanad att du nästan kan känna dig yr. Det är bättre att köra bil före och ta en massage efteråt.

Vad är egentligen massage

Massage är något som har funnits runt om i världen i flera hundra år och har använts som metod eller behandling för att lindra, mjuka upp leder och muskler få personen att bli avslappnad. Vissa länder använde massage i medicinskt syfte och en kinesisk kejsare omgärdade sig med flera massörer som skulle massera bort hans åkommor.

Massage innebär ofta att du får din kropp knådad och kramad på olika sätt, ofta med olja. Utom thaimassage, som ofta är en så kallad torr massage. I Sverige har vi klassisk massage, som kom till på 1800-talet genom en man vid namn Per-Henrik Ling. Ofta innebär en massage att din kropp blir knådad och kramad och gniden på olika sätt.

Vilken typ av massage?

Det finns idag flera alternativ för dig som är ute efter en massage. Olika metoder av massage som erbjud i Sverige idag är bland annat bindvävsmassage, energimassage, fibromassage och setaimassage. Den vanligaste typen av massage är dock klassisk massage, som passar dig som har spänningar i kroppen eller känner dig mycket stressad och pressad, så som man kan göra när man övningskör mycket. Om du vill testa på något annorlunda, så kan du söka på TimeCenter.se efter thaimassage eller kanske turkisk massage ihop med hamam ( turkiskt bad).

18 Dec 2015