Körkortsfrågor24.nu

Vad vet du om släp?

Det finns väldigt många tillfällen då man kan tänkas behöva koppla ett släp på sin bil och vet man med sig att man kommer att köra mycket med släp när man tar sitt körkort så kan det vara bra veta att man får lov att köra personbil med lättare släp bara med B-körkortet. Vill man köra släp med en vikt på över 750 kg så måste man uppgradera körkortet till utökad B eller BE.

Ett släp kan innebära väldigt många olika saker:

Regler för släp och dragkrok

Reglerna för släp är strikta och bör givetvis alltid åtföljas och känner man sig osäker inför att köra med släöp så är det bra att träna lite i ett säkert område innan man ger sig ut i trafiken på riktigt.

För att kunna fästa ett släp på sin bil så måste bilen vara utrustad med en dragkrok. Du köper de bästa och billigaste dragkrokarna hos dragkroksproffset bilenochjag.se. I denna sajt/webbutik hittar du all information du behöver om vad som gäller för dragkrokar. Man sätter alltid säkerheten först, sedan service och pris. Du hittar ingen bättre butik för inköp av dragkrok i detta avlånga land.

Montering

När du sedan ska montera din dragkrok är det ytterst viktigt att du noga följer anvisningarna. För att en dragkrok ska vara godkänd måste den uppfylla en massa krav, dels måste den vara avsedd för din bil och dels måste den vara monterad enligt anvisningarna.

Om du inte vill eller kan montera din dragkrok själv så hjälper bilenochjag.se dig även med denna bit.

14 May 2016