Körkortsfrågor24.nu

Uppgradera bilen med nya fordonstillbehör

När du äntligen lyckats ta ditt körkort så är det kanske dags att köpa en egen bil. Detta är en speciell stund i varje människas liv när man själv står som ägare för ett bilfordon som man kan göra precis vad man vill med. När man är ung så vill man gärna stå ut genom att uppgradera bilens fälgar, måla om den i fräcka färger eller köpa till häftiga extraljus. Att köpa extraljus har blivit något av ett fenomen i både de södra, mellersta och norra delarna av Sverige. Men hur väljer man det bästa extraljuset för pengarna?

Välj ett extraljus som passar ditt behov

Att välja ett extraljus som passar ditt behov men framförallt din bil är inte så svårt som många tror. Det finns många modeller på nätet och det är svårt att som nybörjare veta vad som är bra och vad som bör undvikas som pesten själv. Man bör blicka framförallt på antal lumen ett extraljus levererar men också antal lux som indikerar hur koncentrerat ljuset är vid olika avstånd. Kapslingsklass är också en viktig faktor att ta hänsyn till och det rekommenderas att lampan uppfyller IP67 vilket räcker gott för de allra flesta bilförarna.

Vilken butik är bäst att handla hos?

Det finns många butiker på nätet och att avgöra vilken av dom som är bäst är naturligtvis väldigt svårt. En väl beprövad butik med gott rykte är dock Ljusgiganten.se som framförallt fokuserar på fordonsbelysning till personbilar och lastbilar. Man levererar även annan typ av belysning som arbetsljus, pannlampor och industriarmaturer. Extraljusen finns i många olika prisklasser men du hittar väldigt prisvärda lampor runt 1000 kr gränsen.

24 Jan 2017