Körkortsfrågor24.nu

Teoriprov körkort

En del som ska ta körkort oroar sig mest för själva uppkörningen, medans andra är mer oroliga för teoriprovet. Det beror antagligen på om man är mer praktiskt lagd och har svårt med teorin, eller om man är teoretiker och har svårare med det praktiska. Men faktum är att man kan bli bättre även på den del som man är svag, genom att lägga mer tid på att träna och öva.

Ofta är det så att man tycker det är roligare att träna på det som man är bra och då blir det lätt så att den som redan kör ganska bra gärna kör mer, och teoretikern hellre sitter och pluggar ännu fler körkortsfrågor.

Sedan kan det ju vara så att man rent generellt blir nervös när man ska testas på någonting. Att allt går jättebra när man övningskör eller skriver teorifrågor, men sedan när man ska skriva prov eller köra upp så låser det sig i hjärnan och man presterar mycket sämre än normalt.

Alla blir nog lite nervösa när det är skarpt läge, men en del blir så nervösa att det går ut över hela situationen. Det man kan göra då är att jobba med lugnande övningar och se till att man har tränat så mycket att man har tränat på mycket svårare situationer än provet handlar om, så att det inte känns så svårt, och man då heller inte behöver bli så nervös.

18 Feb 2017