Körkortsfrågor24.nu

Ny bilägare

När du lyckats ta ditt körkort så är det för de flesta drömmen att kunna köpa sin första egna bil. I de flesta fall blir det också så, men ofta väljer man något begagnat som första bil. Dels har man sällan ekonomisk möjlighet att köpa en helt ny bil när man nyss tagit sitt körkort som 18-åring och dels är det en dålig idé att köpa nytt och dyrt så tidigt i körkarriären. Även om man fått sitt körkort så gör man klokt i att skaffa sig lite erfarenhet innan man slår på stora trumman.

Service, underhåll och oförutsedda grejer

Hur som helst, när man har sin nya bil så är man i början ofta ganska öm mot den och man älskar känslan av att kunna gå ut och bara sätta sig i bilen och ta sig var som helst. Det är frihet. Man ska dock ha koll på vissa saker för att göra sitt bilägande lite enklare. Man ska till exempel ha koll på var man hittar prisvärda verkstadstjänster nära till hands - detta går inte att betona tillräckligt. Bilproblem uppstår ofta plötsligt, så det gäller att man har ett nummer att ringa. Sedan behöver man ju verkstadstjänster för service rutinkontroller också, samt eventuellt däckbyte och sådär.

En bilverkstad som vi kan rekommendera varmt är Allt i Bil AB. Det är en väletablerad kedja som finns på många platser i landet och där kan man vila tryggt i att man får god och snabb service, samt schyssta priser.

6 May 2017