Körkortsfrågor24.nu

Hitta rätt trafikskola i Stockholm

Ska du ta körkort men är osäker på vilken trafikskola i Stockholm du ska vända dig till? Det finns många valmöjligheter, vilket gör att det är svårt att veta vilken skola som passar dig bäst. Många trafikskolor har dessutom lite olika undervisningsupplägg. Somliga tillhandahåller digital undervisning medan andra erbjuder olika paketlösningar. Vi har därför listat olika alternativ på trafikskolor i Stockholm - så att du hittar ett upplägg som passar dig.

Jämför trafikskolor - Stockholm

Vilken trafikskola erbjuder bäst pris eller bäst upplägg utifrån dina preferenser? Det kan finnas olika faktorer som påverkar ditt val av trafikskola. Här jämför vi trafikskolor i Stockholm för att du ska få en bra överblick över vilka olika alternativ som finns.

My Driving Academy logo

My Driving Academy

Varför inte starta din körskoleutbildning med en testlektion? My Driving Academy är en trafikskola i Stockholm som erbjuder alla nya elever en rabatterad körlektion – för att planera din utbildning på bästa möjliga sätt. Företaget håller till på åtta ställen runt om i centrala Stockholm. Det är med andra ord enkelt att hitta en skola i ditt närområde. Ta del av en komplett körkortsutbildning där både teori och praktik ingår. Deras körkortsteoriapp My Driving Academy öppnar upp för möjligheten att plugga teori med hjälp av filmer, övningar och test. Om du vill gå en ta del av en smidig och komplett körskoleutbildning är detta garanterat utbildningen för dig.

Plats

Priser

Kontakt och bokning

Boka hos My Driving Academy


korkortshuset.se logo

Körkortshuset

Gå en miljöanpassad körskoleutbildning hos Körkortshuset. Trafikskolans använder endast miljövänliga bilar och du lär dig därmed att bli en miljömedveten förare. Skolan håller till på två ställen i Stockholm – Liljeholmen och Södermalm. De erbjuder en smidig lösning där du har möjlighet att boka in ett valfritt antal körlektioner utifrån fyra paketupplägg. Om du vill ta ditt körkort så snabbt som möjligt kan du även boka in ett ”kom igång paket” där alla stegen ingår - inklusive boende. Trafikskolan följer Transportstyrelsens kursplan vilket garanterar dig en säker och kvalitativ utbildning.

Plats

Priser

Bokning och kontakt

 

Boka hos Körkortshuset


  trafikcity.se logo

City Trafikskola

City Trafikskola är en väletablerad körskola i Stockholm som har funnits i branschen i många år. Med deras långa erfarenhet vet de vad som krävs för att snabbt och effektivt kunna ta körkort. Skolan ligger bara ett stenkast från Stockholm City med god möjlighet att ta sig via pendel eller buss. Här kan du boka in separata körtillfällen, paketbokning eller intensivkurs på 5 dagar. Genom en individanpassad utbildning får du all teoretisk och praktisk kunskap som du behöver för att snabbt göra dig redo för uppkörning.

Plats

Priser

Bokning och kontakt

Boka hos City Trafikskola


allianstrafikskola.se logo

Allians Trafikskola

Allians Trafikskola är en trafikskola i Stockholm som verkligen har kunden i fokus. De skräddarsyr ett upplägg som passar dina specifika behov – för att du ska bli bekväm i trafiken. Trafikskolans lokaler ligger i Kista med nära anslutning till Trafikverket och tillhörande uppkörningsområde, vilket gör att du slipper lägga pengar på transport till och från olika övningsområden. Oavsett vad du vill ha för utbildning så kan du hitta ett passande upplägg här. Skolan erbjuder separata körlektioner, såväl som intensivkurs.

Plats

Priser

Bokning och kontakt

Boka hos Allians Trafikskola


Ta körkort - Stockholm

Vad behöver du tänka på innan du ska ta körkort? Stockholm har flera olika trafikskolor som kan hjälpa dig hela vägen till uppkörning. Men det finns faktiskt ett antal saker som du själv måste ansvara för. Vi har listat dessa nedan:

Vill du läsa mer om hur du ansöker om körkortstillstånd eller hur du blir handledare? Besök Transportstyrelsen.

Frågor och svar

Vad kostar det egentligen att ta körkort? Och vilket är det snabbaste sättet att ta körkort? Få svar på dina funderingar nedan.

Vad kostar det att ta körkort?

Att ta körkort kostar i snitt 15 000–20 000 kronor men detta är givetvis väldigt individuellt. Det beror helt på om du har erfarenhet av bilkörning sedan tidigare samt hur många lektioner du behöver ta innan du är redo för uppkörning. Ett bra sätt är att kombinera övningskörning privat samtidigt som du tar körlektioner hos en bilskola. Då blir det vanligtvis billigare än om du enbart kör på körskola.

Vilken är den bästa trafikskolan i Stockholm?

Självklart finns det många körskolor i Stockholm som håller god kvalitet. Men om man är ute efter en tillgänglig och professionell trafikskola tycker vi att My Driving Academy tar priset som bästa trafikskolan i Stockholm. De har många lokaler runt om i centrala Stockholm vilket ger dig en större valmöjlighet att välja en skola nära dig. Dessutom erbjuder de ett smidigt upplägg med deras körkortsapp, som underlättar inför teoriplugget.

Hur kan man ta körkort snabbt?

Om du vill ta körkort snabbt rekommenderar vi dig att gå en intensivkurs. Här ingår alla delar som du behöver för att ta ditt körkort. Fördelen är också att du stärker din körvana då tidsintervallet mellan varje körtillfälle är kort. Det krävs dock att du är beredd på att lägga ner mycket tid under denna period. Läs mer om vad som gäller när du ska gå en intensivkurs för körkort.

Vilken körkortstyp gäller för personbil?

För att få köra personbil och lätt lastbil behöver du genomföra prov för B-behörighet som består av teoriprov och körprov. Innan du kan genomföra din uppkörning behöver du ha klarat av båda delar i riskutbildningen och fått godkänt resultat i ditt teoriprov. På Trafikverket kan du läsa mer om vad som krävs för att ta ditt körkort.