Körkortsfrågor24.nu

Hitta rätt trafikskola i Göteborg

Har du äntligen bestämt dig för att ta körkort? Då har du något att se fram emot. Men kanske funderar du över vilken trafikskola i Göteborg du ska välja? Som du säkert redan vet finns det en hel uppsjö av trafikskolor med olika erbjudanden. Men lugn – det behöver inte vara svårt att välja. Vi har listat de bästa alternativen i vår guide för att hjälpa dig på vägen.

mydrivingacademy.com

My Driving Academy

Vill du hitta en trafikskola i Göteborg nära dig? My Driving Academy finns på fyra platser runt om i Göteborg - Högsbo, Mölndal, Opaltorget och Frölunda Torg. Här får du en komplett körskoleutbildning med alla verktygen du behöver för att klara din uppkörning. Du slipper även lägga pengar på dyra teoriböcker – i appen My Driving Academy Online får du tillgång till allt teorimaterial du behöver för en billig månadskostnad. Vill du testa på en körlektion innan du bestämmer dig? Boka in en rabatterad körlektion och få ett individuellt upplägg från din körskolelärare.

Plats

Pris

Bokning och kontakt

Boka hos My Driving Academy


tommys.se

Tommys Trafikskola

Vill du gå din körskoleutbildning på en personlig och familjär trafikskola mitt i Göteborg? Tommys Trafikskola är en liten trafikskola som ligger precis vid Heden. De har varit verksamma inom branschen sedan 1971 och har med andra ord lång, gedigen erfarenhet. De beskriver sig själva som "den lilla trafikskolan med det stora kunnandet" och detta är något de lever upp till. Här kan du boka separata körtillfällen eller boka olika körpaket. Via deras E-handel kan du även köpa alla teoriböcker.

Plats

Priser

Bokning och kontakt

Boka hos Tommys Trafikskola


modernatrafikskola.se

Moderna Trafikskola

Moderna Trafikskolan är en flerspråkig körskola med fokus på inkludering. Här kan du förvänta dig en serviceinriktad körskoleutbildning där du kan få ut så mycket som möjligt av din bilkörning. Här kan du boka separata körlektioner eller lektioner i paketform. Du kan också boka en intensivkurs om målet är att ta körkortet så fort som möjligt. All teorilitteratur finns att köpa på trafikskolans hemsida.

Plats

Priser

Bokning och kontakt

Boka hos Moderna Trafikskola


  redbergstrafikskola.se

Redbergs Trafikskola

Söker du en prisvärd trafikskoleutbildning? Då ska du boka dina körlektioner hos Redbergs Trafikskola. Här kan du boka körlektioner till ett förmånligt pris. Tillsammans med skolans professionella körskolelärare lägger ni tillsammans upp en plan utefter dina personliga förutsättningar. Du kan boka separata körtillfällen, paketlösningar eller boka en intensivkurs. Teorimaterial finns att köpa på hemsidan, antingen i bokform eller via hemsidans elevcentral.

Plats

Priser

Bokning och kontakt

Boka hos Redbergs Trafikskola

 


Ta körkort - Göteborg

Det finns många vägar till att ta körkort. Göteborg är en perfekt stad att genomföra din körskoleutbildning på grund av det stora urvalet av trafikskolor. Men kanske undrar du vilka moment som du måste genomföra innan du får ditt körkort? VI har punktat upp stegen i ordning nedan:

  1. Skaffa ett körkortstillstånd
  2. Gå en handledarutbildning
  3. Kom igång med din övningskörning
  4. Riskutbildning
  5. Riskutbildning 2
  6. Teoriprov
  7. Uppkörning

Kom ihåg att sätta upp ett tydligt mål med din bilkörning – då blir stegen mot att ta ditt körkort mycket enklare.

Frågor och svar

Behöver jag genomföra ett syntest när jag ska körkort?

Ja, du behöver du genomföra ett syntest för att ta körkort. Detta behöver ske i det allra första steget när du ansöker om körkortstillstånd och innan du ska börja övningsköra. Kom ihåg att ditt syntest måste utföras hos en utbildad optiker. Många optikerbutiker erbjuder syntester. Inför ditt besök hos optikern behöver du ha laddat ner en blankett för synintyg på Transportstyrelsen.

Vilken är den bästa körskolan i Göteborg?

Vilken trafikskola som är bäst i Göteborg beror helt på vilken typ av körskoleutbildning du vill utföra. Vad gäller lättillgänglighet, flexibilitet och god kundservice vill vi påstå att My Driving Academy är den bästa körskolan i Göteborg. Det är lätt att hitta en av deras anläggningar nära dig och deras smidiga bokningssystem i appen gör det lätt för dig att sköta dina ärenden. I appen finns även möjlighet att ta del av teorimaterial.

Vilka teoriböcker behöver jag när jag ska ta körkort?

Vi rekommenderar dig att köpa ett grundteoripaket med Körkortsboken och ett grundteoripaket med Trafikens grunder. Här finns information om trafikregler, miljö, vägmärken och mycket mer. Många trafikskolor erbjuder också teorimaterial via deras hemsida eller app. Ett hett tips – ju mer teori du studerar, desto bättre koll kommer du sannolikt att ha inför ditt kommande teoriprov.

Hur går en uppkörning till?

Först och främst behöver du ha avklarat ditt teoriprov innan du kör upp. Men hur går en uppkörning till? Nedan kan du se en kort instruktionsfilm kring varje moment i uppkörningen.